„Felfedezettjeink” különdíjat kaptak

Nyíregyháza – A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink” címmel pályázatot hirdetett 2011-ben a Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok számára. A Vikár Tehetségpont három kiemelkedő munkát végző, sokoldalúnak ítélt tehetséges diák pályázati anyagát nyújtotta be. A felhívásra az ország több intézményéből 300 pályamű érkezett, melyek közül három részesülhetett a fődíjban, tizenkettő pályázatot pedig különdíjjal ismertek el.

A zsűri a Vikár Sándor Zeneiskola Akkreditált Tehetségpont pályázatában szereplő Sógor Tamásról szóló anyagot kiemelkedően magas színvonalúnak találta, és különdíjban részesítette. A különdíj átadására a 2012-es Országos Tehetségnapon került sor a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében.

Ebben az időpontban a Tehetség napján – Bartók Béla születésnapja alkalmából – immár hagyományosan összegyűltek a hazai tehetségügy elhivatottjai, hogy kifejezzék meggyőződésüket: a tehetség nemzeti ügy, a fiatal tehetségek támogatása a jövő záloga.

Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége elnöke vezetése alatt tartalmas programmal várták a meghívottakat.

Köszöntőt mondott r. Sólyom László volt köztársasági elnök, tehetségnagykövet. Előadást tartott többek között prof. Csépe Valéria, az MTA főtitkárhelyettese, dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, prof. Bagdy Emőke pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus, pszichológus, és dr. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár.

A „Felfedezettjeink 2012” pályázat díjazottjait köszöntötte és a díjakat átadta prof. Csermely Péter a Nemzeti tehetségsegítő Tanács elnöke.

Sógor Tamást a Vikár Sándor Zeneiskola zongora szakos növendékét a díjátadóra elkísérte főtárgytanára Fesztóry Ágnes, valamint az iskola igazgatója Tamás Attila és helyettese Szabó Tünde Júlia. 
hirdetés