Helyi közélet

2008.06.26. 13:40

A kampány jelszava: Válaszd a hazait!

<p>Nyíregyháza - Az MDF szerint hazánk egyik kitörési pontja lehet a mezőgazdaság és az erdőgazdaság, már jó ideje hangoztatják a mezőgazdasági, ételbiztonsági kérdések megfelelő szabályozását, versenyképességünk javítása érdekében.</p>

A Magyar Demokrata Fórum szerint hazánk egyik kitörési pontja lehet a mezőgazdaság és az erdőgazdaság, már jó ideje hangoztatják a mezőgazdasági, ételbiztonsági kérdések megfelelő szabályozását, versenyképességünk javítása érdekében. A párt megyei agrárkollégiumának vezetője, Nagy Béla csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: kampánysorozatuk első állomása a fogyasztóvédelmi és szemléletformáló kampány, melynek jelszava: „Válaszd a hazait!”. Az MDF az egészséges, hazai élelmiszereket szeretné népszerűsíteni, úgy vélik, közös érdek, hogy a magyar lakosság és a kiváló minőségű hazai élelmiszerek ismét egymásra találjanak. Kampányuk célja, hogy felhívják a figyelmet arra: a helyben termesztett élelmiszerek egészségesebbek, hiszen közelségük miatt nincs szükség tartósításra, a termék kevesebbet utazik, a szállítás így nem szennyezi a környezetet, az egyik legnagyobb előny pedig az, hogy ezzel a magyar termelőket, a magyar gazdaságot támogatják. A kampány másik célja a biotermelés népszerűsítése, hazánkban a terület két százalékán folyik ilyen jellegű termelés, az unió átlaga négy százalék.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában