10 jópofa tény a macskákról, amit eddig nem tudtunk

Akt.:
10 jópofa tény a macskákról, amit eddig nem tudtunk
© Fotó: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Életet mentenek, szánják az embert, mert nem tud egérre vadászni és rendkívül rossz levélkézbesítők. Íme a macskavalóság!

Egy Masha nevű macska egyszer megmentette egy kisbaba életét. A gyermeket a téli hidegben egy dobozba helyezve hagyták sorsára, de a hosszúszőrű cica észrevette, s hogy megóvja a kicsit a hidegtől, azonnal hozzábújt, majd hangos nyávogásával felhívta egy arra járó figyelmét.

1

Freddie Mercury 1985-ben kiadott egy szólóalbumot, amelyet így dedikált: “Jerrynek, a macskámnak. Ugyanakkor Tomnak, Oscarnak és Tiffanynak, és minden macskarajongónak a világon – mindenki más mehet a francba.”

2

A Guiness Világrekordok Könyvébe már nem kerülhetnek be a világ legkövérebb macskái, illetve egyéb állatai, így akarják ugyanis elejét venni az állatok túletetés okozta szenvedésének.

3

Disneylandet egy éjjel macskák szállták meg, akiket végül befogadtak, mivel segítenek kordában tartani az egérállományt. Azóta saját háziállataivá váltak a vidámparknak, még oltásokat is kapnak.

4

A macskák azért tesznek halott állatokat az orrunk elé, mert azt gondolják béna vadászok vagyunk, és nem tudunk magunkról gondoskodni. Tulajdonképpen megajándékoznak minket.

6

Amikor egy cica lassan lehunyja a szemét, majd újra kinyitja, vagy egyszerűen csak rádkacsint, az azt jelenti, hogy megbízik benned és a barátjának tekint.

5

Egy fizikus társírójává fogadta saját macskáját egy publikáció készítése során, ugyanis egészen véletlenül a szövegben végig többesszámban fogalmazott, s utóbb már nem akarta átírni.

7

Sok olyan állatmenhely van, ahol nem hajlandóak Halloween idején fekete macskát örökbeadni, mert félnek, hogy az állatokat megkínozzák, vagy feláldozzák.

8

Belgiumban 1879-ben macskákat alkalmaztak postásnak. Nem jött be.

9

A legelső repülőn elhangzott rádióbeszélgetés: “Roy, gyere és fogd meg ezt az istenverte macskát!”

10

– BoredPanda –
hirdetés