10. Panyolafeszt – Határmenti Világzenei Fesztivál

10. Panyolafeszt – Határmenti Világzenei Fesztivál
© Jelenet a fesztiválhoz készült hangulatvideóból
Idén 10. alkalommal július 31-augusztus1-e között a remek pálinkáiról ismert Panyolán várják az érdeklődőket a vidék egyik legizgalmasabb kulturális eseményén, a kétnapos Határmenti Világzenei Fesztiválon. Panyola fiatal nép- és világzenei előadóknak, gyermekprogramoknak, pálinkamustrának ad ilyenkor otthont.

A fesztivál alapgondolata az értékőrzés. Zenei programjában olyan hazai zenei csemegék ígérkeznek, mint a Tárkány Művek vagy Szabó Balázs Bandája. A táncházi muzsikálást idén a Bakator zenekar, a Pergő Hagyományörző Műhely, valamint a Kárpátaljáról érkező Kokas Banda, míg az esti bulizenét a Kiscsillag és a Pannonia Allstars Ska Orchestra biztosítja. Emellett ízelítőt kapunk a magyar néptánc sokszínű világából a Pannonia- és a Szatmár Táncegyüttesek jóvoltából.

A fesztivál szervezői az egész családra gondoltak, a gyermekekkel érkezők is sok vonzó program közül válogathatnak. Részt vehetnek kézműves foglalkozáson, táncházban, ökoprogramon, ámulhatnak az Ort-Iki Báb és Utcaszínház látványos műsorán.

Az Öreg-Túr kenutúrára csábít, a Szamos folyót és a Tiszát gyalogosan vagy kerékpárral lehet felderíteni. A fesztiváltéren jobbnál jobb helyi ételekből és pálinkákból és a szatmári vendégszeretetből kaphat ízelítőt, aki ellátogat az alig 600 fős településnek erre a nagyon emberközeli, szerethető fesztiváljára.

– Szabó Zsolt –
hirdetés