10 tipp, amivel nagyobbnak tűnik a kis méretű szobája

10 tipp, amivel nagyobbnak tűnik a kis méretű szobája
© Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A falakat nem tudjuk arrébb tolni a kezünkkel, de olyan optikai illúziót tudunk kreálni, amivel nagyobbnak tűnik a szobánk, mint amilyen valójában.

1
A világos színű falak és egy színes padló szinte távolabb “nyomja” egymástól a falakat és a szoba sokkal magasabbnak és szélesebbnek tűnik.

2
A fényes és élénk színeket a plafonon is használhatjuk, ekkor viszont számolnunk kell azzal, hogy alacsonyabbnak tűnik a szoba.

5
Az egymással szemben lévő falakat ugyanolyan színűre fessük, így sokkal “levegősebb” lesz a tér.

3
Ha a padlót és hátsó falat ugyanolyan színűre festjük, a tér mélyebbnek tűnik.

4
Egy másik technikával úgy “tolhatjuk” arrébb a falakat, hogy a plafont és a hátsó falat sötétebbre, a többi oldalt pedig világosabb színűre festjük.

11
Amennyiben a szoba oldalfalát szeretné “megnövelni” akkor a szoba két oldalát fesse sötétebb színűre, a többit pedig világosra.

7
Ha a szoba alacsony, akkor a fal egymással szemben lévő két oldalát fesse fényes, telített színűre.

8
A világos színek használata nem az egyetlen módja annak, hogy megnöveljük a szobánk méretét. Bátran használjunk valamilyen világos tapétát, amelyen apró minták találhatók.

9
Egyes szobákban a plafon nagyon magasan található, egy csíkos fal viszont könnyen segíthet ezen.

10
Ha azt szeretné, hogy a szobája szélesebb legyen, akkor a vízszintes csíkok használata a megoldás.

(Brightside)


Fotó: brightside.me
A profi dizájnereknek számtalan ötletük van arra, hogyan lehet átalakítani egy otthont. Ezek közül osztunk meg néhányat, hogy a lakása még varázslatosabbá váljon. Hangsúlyos falak A színes szoba izgalmas. Nem muszáj minden falat kifesteni, elég az egyik oldalt és jó ötlet lehet a fa elemek ...

g
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Változtatna valamit az otthonán, de nem tudja, hogy mit is kellene? Akkor adunk néhány tippet, amit érdemes megfontolnia. Megfelelő színválasztás A szoba színe befolyásolhatja a lakás méretét, például a világos színek jóval nagyobbnak mutatják a tereket. A b...
hirdetés