100 ingyenes program a Hajógyári szigeten

Július első és második napján koncertek, kézműves foglalkozások, játszóházak és sport programok tucatjai várják a gyerekeket a Hajógyári Szigeten.

Szombaton a 100 Folk Celsius koncertjét hallgathatja meg a közönség. Vasárnap pedig az Új Bojtorján várja a szórakozni vágyókat. Lesz Mindentudás Kisiskolája, ahol általános iskolások mesélnek a szobrászat és az építészet érdekességeiről. A Vándor Vurstliban bábjátékok, artista számok, zsonglőr mutatványok szórakoztatják a publikumot, de lesz a szigeten kikiáltó, vándorfényképész és erőművész is.

A Kézműves Foglakozások keretében a fafaragástól az üvegfestésig, a gyapjúfonástól a bőrművességig mindent kipróbálhatnak a kicsik. A Sátorbábszínház világában Vitéz Lászlóval és óriásbábokkal is találkozhat a közönség, de lesz alkalom bábkészítésre is.

A nagyobb gyerekeknek szól a Muzeománia, ahol a történelmi korok jellegzetes játékaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Csodák palotája programját titok fedi, de az biztos, hogy a sportprogramok keretében a gyerekek mindent kipróbálhatnak az Extrém Parktól a labdajátékokig.

A szervezők a biztonságra is figyelnek: ingyenesen kapható az a karszalag, amelyre a szülő felírhatja a gyerek nevét és saját telefonszámát arra az esetre, ha a programok forgatagában elveszítenék egymást.
hirdetés