100 milliós értékű hamisított ruhákat szállított a kamion

Akt.:
Hamis
Hamis
Lébény – Nem jutott el a szlovák címzetthez az a kamion, amelyiket Törökországban pakoltak tele több mint 23 ezer darab védett márkajelzéssel ellátott textiláruval, mert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei az M1-es autópálya lébényi pihenőjében lekapcsolták.

A szlovák rendszámú tehergépjármű a menetlevél szerint Törökországból származó gyűjtőárut szállított Szlovákiába. A pénzügyőrök a tételes vizsgálat során a konténerben összesen 22.266 darab, az eredetire megtévesztően hasonlító, többek között Hupikék Törpikék, Verdák ábrás gyermek szabadidő együttest; többféle, pl. Barca, Real Madrid ábrás védjeggyel ellátott sálat; Pepe Jeans, Guess feliratos pólót; Tommy Hilfiger védjegyes farmert és inget; Burberry és Louis Vuitton feliratos ruha együttest; Puma, Nike, Converse és Adidas feliratos nadrágot, valamint Versace védjegyes ágynemű garnitúrát találtak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a mindösszesen 105 millió forint értékű, különféle márkajelzéssel ellátott, védjegyoltalom alatt álló hamis árut lefoglalta, és az ügyet – áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt feljelentéssel átadta a NAV illetékes Bűnügyi Igazgatóságának.- tájékoztatta portálunkat Suller György Attila őrnagy vám- és jövedéki szóvivő.
hirdetés