1000 forintért ölte meg a nyírturai nénit, életfogytiglan járhat érte

1000 forintért ölte meg a nyírturai nénit, életfogytiglan járhat érte
© Fotók: tenyek.hu / Pusztai Sándor
Nyíregyháza, Nyírtura, Tuzsér – Az ügyész életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott.

Emberöléssel, kifosztással és magánlaksértéssel vádolja az ügyész azt a férfit, aki április 7-én Nyírturán rátörte az ajtót egy 84 éves, egyedül élő asszonyra, késsel és egy széklábbal brutálisan bántalmazta, végül elvette ezer forintját is. A vád­irat szerint a többszörösen büntetett, februárban szabadult vádlott rövid ideig a Tuzséron élő testvérénél lakott, majd április 7-én összepakolt és távozott. Este hat óra után ért Nyírturára, ahol felkereste a 84 éves sértett házát. Bement az udvarra, a ház bejárati ajtaján betörte az üveget, és a résen benyúlva kinyitotta az ajtót. Az idős asszony telefonon próbált segítséget hívni, de nem sikerült, mert a vádlott egy széklábbal és puszta kézzel ütlegelni kezdte. A vádlott magához vett egy konyhakést is, és tovább bántalmazta a menekülő sértettet, aki végül az ágyra esett. Az erőszak végül a sértett halálához vezetett. Ekkor a férfi magához vett egy tőrt és 1000 forintot, majd Kiskunfélegyházára utazott, ahol a rendőrség elfogta.

A megyei főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel, kifosztással és magánlaksértéssel vádolja az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat. A vádiratban az ügyész arra tett indítványt a bíróságnak, hogy a férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje, és zárja ki a feltételes szabadság kedvezményéből is – tudatta lapunkkal dr. Nagy Ferenc címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

KM


Forrás: tenyek.hu
Nyírtura, Nyíregyháza - Ideges volt a nyírturai gyilkos. Nem tudta megmondani, hogy miért ölt meg egy 84 éves nénit. A nyírturai gyilkost a Tények a bíróságon próbálta szóra bírni. A férfi információink szerint késsel többször megszúrta az idős asszonyt, a kihallgatásakor pedig elismerte a gyilko...
hirdetés