1,3 milliárd forint adósságtól szabadul meg Mátészalka

Mátészalka – Mátészalkán járt dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter azért, hogy bejelentse: a kormány egy újabb konszolidációs kör révén 1,3 milliárd forintnyi adósságot vállal át a településtől.

– A konszolidáció a jövő év februárjáig lezajlik, ami révén jobb lesz az itt élőknek is, hiszen az önkormányzat vállát nem nyomja tovább az adósság terhe. Plusz források szabadulnak fel, amit a helyi gazdaságba forgathatnak vissza, ez pedig új munkahelyeket jelenthet – mondta a miniszter, aki hozzátette: a megyétől az adósságkonszolidáció újabb körében 14,5 milliárd forint adósságot vállal át a kormány.

Szabó István, Mátészalka polgármestere történelmi pillanatnak nevezte a szerdait. – Egy új típusú együttműködés alakult ki az önkormányzatok és a kormány közt, ami a partnerségre összpontosít. Az első körben 1,7 milliárd, most pedig 1,3 milliárd forinttól szabadulunk meg – közölte a polgármester.

– A megyei önkormányzat folyamatosan járja a megye településeit és tárgyal a helyi vállalkozókkal azért, hogy az új uniós költségvetési ciklus forrásait sikerüljön hatékonyan elosztani. A megyei fejlesztési koncepció több pilléren alapul: szeretnénk a feldolgozóipart valamint a járási központokat fejleszteni, továbbá a térségi központok szerepét megerősíteni – közölte Kovács Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke.
hirdetés