130 ezer látogatóra számítanak idén a Múzeumok Éjszakáján

Ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját jövő szombaton, ez lesz a negyedik. Szent Iván éjjelén 45 városban lesznek nyitva a múzeumok este 6 órától hajnal 2 óráig, a szervezők 130 ezer látogatóra számítanak.

A Múzeumok Éjszakáját 2003 óta rendezik meg. Tavaly 100 ezer érdeklődőt vonzott a Múzeumok éjszakája, az éves látogatottság 8-10 százalékát érték el a múzeumok ezen az éjszakán. A Magyar Nemzeti Galériában 7 ezer, a Szépművészeti Múzeumban 8 ezer látogató volt.

Idén is több száz programmal és kiállítással várják az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján. Csak Budapesten 51 helyszínen 400 rendezvényből lehet majd választani.

A Természettudományi Múzeumban 200 éves múmiákat, a Magyar Nemzeti Galériában a “Magyar Vadak” kiállítást és számos aktív programot, a Közlekedési Múzeumnál oldtimer autók felvonulását, az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjteményében “Külvárosi retro bulit”,a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban szerelmi varázslás titkait, a Szépművészeti Múzeum Barokk Csarnokában “Rembrandt nyomában” kiállítást, a Petőfi Irodalmi Múzeumban régi idők táncainak tanulását, az Országos Műszaki Múzeum Öntödei Múzeumában az öntőmesterséget, a Bajor Gizi Emlékmúzeumban kabarét élvezhetik az odalátogatók.

Külön érdekesség, hogy ezen az éjszakán a Nemzeti Galériát a “pincétől a padlásig” megnyitják, és még sosem tárlatokat is meg lehet majd tekinteni. Éjfélkor pedig a Magyar Természettudományi Múzeumban lesz a “Nagy óracsörgés”, ami egy kis felfrissülés lesz a programok között a szervezők ígérete szerint.

A Múzeumok éjszakájára felnőtteknek 1000, 18 év alattiaknak 500 forint a belépő, mellyel az összes kiállítás megtekinthető. A fővárosi helyszínek között különjáratú buszok járnak a Deák térről 10 percenként este hattól hajnali 2 óráig. Idén a zsúfoltság elkerülésére kétszer annyi járművet indítanak, mint tavaly.

A programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap idén 37 millió forinttal támogatja.További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés