14 év alatti fiával lopott egy nyíregyházi nő

14 év alatti fiával lopott egy nyíregyházi nő
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban emelt vádat az ellen a nyíregyházi nő ellen, aki 2016. májusában ez egyik belvárosi áruházban a kiskorú gyermekével együtt tulajdonított el különböző árucikkeket.

A nő és fia a kora esti órákban jelent meg a belvárosi üzletben azzal a céllal, hogy onnan ruhaneműket tulajdonítsanak el. Magukhoz vettek egy nadrágot, egy pólót, valamint egy headset-et, és azokat a próbafülkébe vitték. Ott a ruhákról az áruvédelmi eszközt lefeszegették, és az árukat a hátizsákjukba rejtették, majd fizetés nélkül távoztak.

Cselekményüket a biztonsági kamera felvette, és a rendőrség által nyilvánosságra hozott képek alapján őket a lakosság segítségével sikerült beazonosítani.

A fiú, még nem büntethető, ugyanis a 14. életévét nem töltötte be.

Az anya azzal, hogy kiskorú gyermekével együtt bűncselekményt követett el, súlyosan veszélyeztette gyermeke egészséges erkölcsi fejlődését, ezért őt az ügyészség nemcsak lopás vétségével, hanem kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja, vele szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –
hirdetés