14 évesen nem könnyű eldönteni milyen pályára menjen az ember

Döller Bettina
Döller Bettina
Nyíregyháza – Édesanyám és az osztályfőnököm azt mondták, hogy jó kommunikációs képességekkel rendelkezem, ők javasolták, hogy jelentkezzem kereskedelmi pályára – felelte Döller Bettina.

– A pedagógia vagy egészségügy között vacilláltam. Rájöttem azonban, hogy bár szeretem a gyerekeket, nem nekem való a tanítás. Sima gimnáziumba jelentkeztem végül, hogy legyen időm eldönteni, mit is szeretnék – válaszolta a nagyhalászi Gálné Imre Ibolya.

Gálné Imre Ibolya

– Mindig is vonzott a pénzügy, így közgazdaságtant tanultam a középiskolában. Az érdeklődésem továbbra is megmaradt, jelenleg is pénzügyi szakra járok – mondta Petrényi Tibor.

Petrényi Tibor

– Óvónőképzőbe szerettem volna jelentkezni, de elbizonytalanodtam, így a gimnázium mellett döntöttem. Érdekes, hogy a lányom szintén az óvónői pályára kíván lépni – árulta el Katonáné Dankó Teodóra

 

– Az egészségügy érdekel, ezért választottam a Zayt. Két területen tudom elképzelni a jövőmet: vagy boncmester, vagy gyógytornász szeretnék lenni – mondta az ibrányi Boda Enikő.

Boda Enikő

– Fogalmam sem volt arról, hogy mit is szeretnék csinálni, ezért gimnáziumba jelentkeztem. Az érettségi után a pénzügy mellett tettem le a voksom – jegyezte meg a nyírbátori Szakály János.

Szakály János

KM-CsA
hirdetés