19 cég „eltüntetésében” vett részt a nyíregyházi ügyvéd

19 cég „eltüntetésében” vett részt a nyíregyházi ügyvéd
© Fotók: NAV
Nyíregyháza – Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja az ügyész azt a nyíregyházi ügyvédet és társait, akik a vádirat szerint összesen 19 cég „eltüntetésében” vettek részt.

Az ügyvéd és társai ellen a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség 2016 márciusában már vádat emelt 49 cég ukrán állampolgároknak való színlelt átjátszása miatt, ami a 2013. előtti időszakot érintette.

A mostani vádirat a 2013-2014-ben elkövetett bűncselekményekről szól, de a módszer ugyanaz volt. A vádirat lényege szerint az ügyvédnél jelentkeztek azok a magyar cégtulajdonosok, akik szerettek volna megszabadulni a gazdasági társaságoktól úgy, hogy a cégek vagyonát, könyvelési iratait ténylegesen nem adták át az új ukrán tulajdonosoknak, akiknek nem is állt szándékában megvásárolni és működtetni ezeket a vállalkozásokat. Az ügyletért és az okiratok elkészítéséért az eladók az ügyvédnek fizettek, aki ebből juttatott a társainak és az ukrán vevőknek is.

Az ügyvéd egyik társának a feladata az volt, hogy felkutasson olyan ukrán személyeket, akik hajlandók a nevükre venni cégeket, illetve olyan is előfordult, hogy átmenetileg – amíg nem találtak megfelelő külföldit – ő maga lett az ügyvezető. Egy másik vádlott pedig az ügyvéd kérésére megengedte, hogy az ukránokhoz került cégek székhelye az ő lakásában legyen, noha ott ténylegesen soha nem működtek ezek a vállalkozások.

A fentiek eredménye az lett, hogy a magyar cégnyilvántartás valótlan adatokat tartalmaz a gazdasági társaságok képviselőiről és székhelyeiről.

A korábbi ügy miatt jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő ügyvédet és két társát több rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja az ügyész, és velük szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt. Börtönbüntetés az indítvány egy többszörösen büntetett magyar eladóval szemben is, míg két ukrán vevőre enyhébb intézkedést kért az ügyész.

– Dr. Zsíros Zsolt címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész főügyész –


Képtelenek elítélni a nyíregyházi keresztapa ügyvédet

Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc – Prostik, csempészett cigi, áfacsalás… Nem semmi bűnszervezetet hozott létre a nyíregyházi ügyvéd, de képtelenség elítélni: minden egyes bíróságon elfogultságot jelent be, ahol ügyét tárgyalnák – írta meg a blikk.hu.

Egyelőre nincs bíró, aki elvállalná a “keresztapaként” ténykedő ügyvéd ügyét

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy nyíregyházi ügyvéddel szemben, aki a vádhatóság szerint egy prostitúcióval, cigarettacsempészettel és gazdasági társaságok színlelt értékesítésével, vagyonuk eltüntetésével foglalkozó bűnszervezetet hozott létre és működtetett.

Videó: Medence, kötegnyi százdollárosok – Tudott élni a fegyházba készülő nyíregyházi ügyvéd-keresztapa

Nyíregyháza – Fegyházba kerülhet a nyíregyházi keresztapaként elhíresült ügyvéd. A luxusban élő férfi a vádirat szerint egy bűnszervezetet működtetett, ami egyebek között cégek eladásával foglalkozott. Akár egy millió forintot is elkérhetett azért, hogy az adósságokat felhalmozott magyar cégeket ukrán emberek nevére írassa.

“Keresztapaként” irányította bűnszervezetét a nyíregyházi ügyvéd – most a börtön vár rá

Nyíregyháza – A bűnszervezet – egyebek mellett – foglalkozott prostitúcióval, illegális cigarettaforgalmazással, valamint gazdasági társaságok színlelt értékesítésével és azok vagyonának eltüntetésével.

Építőipari cégek is érintettek a nyíregyházi cégtemető-maffia ügyben

Rács mögé került a nyíregyházi ügyvéd, aki keresztapaként irányította a bűnszervezetet. Az ügyvéd társai nyíregyházi lakosok, az egyik munkanélküli, a másik egy hónapja szabadult büntetés-végrehajtási intézetből, korábban csődbűncselekmény miatt ült. Az eddigi adatok szerint negyvennyolc céget fantomizáltak.
hirdetés