Átadták a Jánváry parkot Dögében

Átadták a Jánváry parkot Dögében
Vasárnap a késő délutáni órákban több százan várták Dögében a Jánváry park átadását.

Az ezer négyzetméternyi területen megvalósult, szemet gyönyörködtető park a falu központjának bejáratánál olyan, mint egy ékszerdoboz. A park a Kanadában élő, Dögéből elszármazott, Jánváry Bertalanné, Kántor Ida mintegy tízmillió forintos adományából épült meg. A kandeláberekkel, esőztetővel, padjaival, a zöld felületeit megtörő virágokkal egy kis oázisa lett a településnek. A vasárnap délutáni ünnepi átadáson személyesen megjelent az adományozó, a jó egészségnek örvendő 85 éves, Kántor Ida, valamint fia Adam, menye Josia és unokája Kaitlin. Rövid kulturális műsorral köszöntötték a park alapítóját, s a megjelent dögeieket. Vincze Ferenc polgármester köszöntőjét követően az adományozó mondott emlékező szavakat.

Döge Díszpolgára

„Mi örök dögeiek maradtunk. Dögét nem felejtettük sohasem, és úgy határoztunk, hogy a községnek egy maradandó emléket hagyunk e park megépítésével.”  – mondta köszöntőjében az adományozó Kántor Ida.

Az egyházak képviselői megáldották és megszentelték a templomok szomszédságában, újonnan épült parkot. A jelképes szalag átvágása előtt a polgármester átadta, Jánváry Bertalanné, Kántor Idának a 14/2010. (IV.23.) ÖKT számú határozatát, mely Ida Jánváry volt dögei lakosnak a Döge község Díszpolgára címet adományozta. Ezt az átadást a több száz dögei lelkes tapssal köszöntötte. Ez a terület méltó emlékhelyévé emeli, az ideális környezetbe kerülő világháborús emlékművet, a falu központjában az O’sváth tér közeli szomszédságában.

– Vincze Péter –
hirdetés