1956 – Hat városban láthatja a közönség a forradalmi táncjátékot

Budapest – Hat városban láthatja a közönség az ’56 Egy nép kiáltott című táncjátékot tíz táncegyüttes előadásában november 20-ig.

Október 16-án Debrecenben, 17-én Szolnokon, 22-én Budapesten, az Erzsébetligeti Színházban, 25-én Győrben, november 5-én Nyíregyházán, november 20-án Kazincbarcikán, a Don Bosco Arénában lesz látható a darab, amely az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából indult országos turnéra – mondta Mucsi János, a Duna Művészeti Társaság elnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Felidézte, hogy a darab bemutatóját június 18-án tartották a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, később pedig az ’56-os Emlékbizottság támogatásával indulhatott országos turnéra.

A táncjáték nem dokumentarista előadás, hiszen a tánc feladata az, hogy a történelmi eseményekhez kapcsolódó érzéseket hozza felszínre – idézte fel Mucsi János.

A darabban tíz együttes működik közre, köztük a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes, a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület és a Katasztrófavédelem Központi Zenekara is.

Az előadásban a hagyományos néptáncelemek, a kornak megfelelő táncműfajok, a tangó és a rock and roll, valamint a kortárs színpadi tánc is megjelenik.

A táncjáték zenei szerkesztője Pál István Szalonna, a szerkesztő koreográfusok Juhász Zsolt és Mihályi Gábor, míg a rendező-koreográfus Mucsi János volt.

– MTI –
hirdetés