érdemes megnézni

2019.07.08. 18:00

Kiderült, melyik Európa legolcsóbb tengerpartja

Egyre több magyar utazik külföldre, ami nem olcsó mulatság. Van egy ország, ahol gyönyörű a part, és az árak sincsenek elszállva.

Forrás: Shutterstock

Egy tengerparti nyaralás nem olcsó mulatság, de a kiadásokból lefaraghatunk, ha megtaláljuk Európa legolcsóbb tengerpartját. Ami ugyan nincs olyan közel, mint az Isztria, de azért nem lehetetlen eljutni oda – írja a Pénzcentrumra hivatkozva az Origó.

Habár talán Bulgária nem szerepel az utazási bakancslisták legelején, ám a brit Post Office szerint érdemes lehet számolni vele.

Kilenc, tipikusnak mondható szabadidős árucikk – egy csésze kávé, egy üveg helyi sör, Coca Cola, egy üveg bor, egy üveg víz, naptej, rovarirtó, kétfogásos ebéd két személyre és egy háromfogásos vacsora két személyre egy üveg borral – árát vették alapul:

ezen termékek és szolgáltatások összesítésével határozták meg, hogy mennyibe kerül a nyaralás Európa egy-egy tengerparti üdülőhelyén. A weboldal az év legköltséghatékonyabb utazási pontjának Bulgáriát találta.

Nemcsak az üdülőhelyen található árucikkek olcsók, de rengeteg látnivaló is: a gyönyörű strandoktól egészen a vidámparkokig szinte minden megtalálható az országban.

Nemrég egy olvasó fényképeket küldött a Pénzcentrumnak a török határhoz közeli Ahtopol tengerpartjáról, ahonnan pár napja érkeztek meg. A képek tanúsága szerint valóban hihetetlenül alacsony árakkal találkoztak. Az árak bolgár levában vannak feltüntetve, ami mai árfolyamon számolva 164,8 forintnak felel meg.

Ezek szerint egy kávé a tengerparton – átszámítva – 300 forint, de talált egy leváért, azaz 165 forintért is, a kapucsínó 330, egy kis üveges kóla 250, a félliteres ásványvíz szintén 250 forint, fél liter sör pedig 500 forintba kerül.

Még délebbre egy étteremben egy presszókávé 200, a kis üveges kóla 280, egy csirkés saláta 820, egy tál kagyló ezer forint, főételeket 6 és 12 leva között lehet választani, azaz 1000-2000 forintnál nem kell többet fizetni érte.

Az olvasó szerint egy 6 fős társaság (4 felnőtt és két gyerek) egy vacsoráért maximum 6 ezer forintnak megfelelő levát fizetett a bolgár tengerparti éttermekben úgy, hogy ebben az italok is benne voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!