1956-os megemlékezés Csengerben

1956-os megemlékezés Csengerben
1956-os megemlékezés Csengerben
Csenger – „Ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak.”

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a Művelődési Központ színháztermében. 1956-os eseményeire emlékezett O’sváth György rendkívüli és meghatalmazott nagykövet. Emlékműsort az Ady Endre Gimnázium irodalmi színpada adta. Ezt követte a kollégium falán elhelyezett emléktábla megkoszorúzása, majd a forradalom és szabadságharc emlékére állított emlékmű leleplezése és az azt követő megkoszorúzása a Csengerben működő önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek, egyesületek és pártok közreműködésével. Tárlat nyílt a Helytörténeti Múzeumban, ahol Muhi Sándor grafikusművész rendhagyó alkotásait csodálhatták meg a résztvevők. A megemlékezés az O’sváth Gyűjtemény épületében zárult, a Tégy Magadért Egyesület kiállítását tekintethette meg a közönség.

„A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.”​0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés