200-nál is több sofőrt ellenőriztek Vásárosnaményban, soha nem találod ki, hány volt ittas közülük

200-nál is több sofőrt ellenőriztek Vásárosnaményban, soha nem találod ki, hány volt ittas közülük
© Fotó: police.hu
Vásárosnamény – Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza meg.


A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai ún. finn módszeres ittasság-ellenőrzést hajtottak végre a város területén 2019. április 11-én. A rendőrök összesen 211 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egyetlen sofőr sem bizonyult ittasnak. A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát is ellenőrizték. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 20 fővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt egy járművezetővel szemben figyelmeztetést alkalmaztak, két járművezetővel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza meg. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés