Épp a dolgát végezte, amikor rászakadt a domboldal

Éppen a dolgát végezte az udvari mellékhelyiségben egy gyönki férfi, amikor rászakadt a domboldal – értesült a Független Hírügynökség. A férfit betemette a lösz, de medencecsont-töréssel túlélte a földcsuszamlást. A házánál két napon belül kétszer indult meg a partoldal.

Csütörtökön kora reggel éppen a dolgát végezte az udvar végi mellékhelyiségben az 53 éves férfi, amikor ráomlott a domboldal. A férfit a mellkasáig lepte el a házuk melletti löszfalról lecsúszott több tonnányi föld.

Több mint öt méter magasból csúszott le körülbelül 20 köbméternyi föld. A földcsuszamlás magával sodorta a mellékhelyiség deszkaépületét is. Több mint tíz percig tartott, mire a család és a tűzoltók a férfit kiásták a földkupac alól. A medencecsontja tört el, a szekszárdi kórházba szállították, ahol már meg is műtötték.

Kétszer is megindult a löszfal

Gyönkön a város jegyzője szerint sok ház épült löszfal mellé, ami heves esőzések után olykor leomlik.

A csapadékvíz megfelelő elvezetése lehet a megoldás, hogy a víz ne folyjon a partfalba. Emellett az ezekbe a partokba bevájt pincék, kamrák megfelelő állapotban tartása szükséges ahhoz, hogy az alsó részeken ne történjenek omlások – mondta el a Független Hírügynökségnek Garai László, Gyönk jegyzője.

Annál a háznál, ahol a baleset történt, két napon belül kétszer indult meg a löszfal, az utca túloldalán pedig az úttest alatt szakadt le a domboldal. A helyiek szerint a sok eső miatt.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , , ,hirdetés