Íme a legújabb premierfilmek!

Íme a legújabb premierfilmek!
Robin Hood ismét a filmvásznon, ezúttal Russell Crowe főszereplésével. Édes teknőc életéről készült dokumentumfilm, de lesz filmdráma, és magyar film is a mozikban!

Budapest

Színes, feliratos, magyar-brazil-portugál romantikus dráma, 113 perc, 2009.
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Bemutató dátuma: 2010. május 13. (Forgalmazó: Mozinet)

 

rendező: Walter Carvalho
író
: Chico Buarque de Hollanda
forgatókönyvíró
: Rita Buzzar
operatőr
: Lula Carvalho
producer
: Rita Buzzar
vágó
: Pablo Ribeiro
szereplő(k)
: Leonardo Medeiros (José Costa), Hámori Gabriella (Kriszta), Giovanna Antonelli (Vanda), Ivo Canelas (Álvaro), Bálint András, Balogh Andrea, Nicolau Breyner, Kállay Molnár Péter, Puskás Tamás, Rajhona Ádám

José Costa (Leonardo Medeiros), a sikeres szellemíró éppen a Névtelen Írók Konferenciájáról tart hazafelé Isztambulból, amikor gépe kényszerleszállást hajt végre Budapesten. Megérkezésekor beleszeret a magyar nyelvbe, az egyetlen nyelvbe, amit még az ördög is tisztel. Bár Rióban felesége, Vanda (Giovanna Antonelli), egy éjjeli hírműsor bemondónője, és fia várja vissza, rá kell jönnie, hogy a házassága megromlott, egyre boldogtalanabb, végül magyarul kezd motyogni álmában.

Amikor pedig Costa egy sikeres munkája hatására, felesége beleszeret a feltételezett szerzőbe, csalódottnak és becsapottnak érzi magát, s elhatározza, hogy visszamegy Budapestre: megtalálni önmagát, és új történeteket írni.

Costa találkozik Krisztával (Hámori Gabriella) a harmincas, elvált és fiát, Pistit egyedül nevelő magyartanárral. Az ő szeretetével és támogatásával José Costából Kósta Zsozé lesz, magyarországi szellemíró, aki újra képes lesz mesteri értekezések, novellák, versek megírására.

A tükröződések útvesztőjében – két város, két nő, Borges és Gogol modorában – vajon Costa azt írja meg, amit átél, vagy azt éli át, amit ír? Vajon létező dolog a szerelem és a boldogság, vagy csak a könyvek, dalok, üres szavak tárgya?

Kattintson a képre, és nézze meg a mozielőzetest!


Hihetetlen utazás
(Turtle: The Incredible Journey) 

Színes, magyarul beszélő, angol-osztrák-német dokumentumfilm, 81 perc, 2009.
Korhatárra tekintet nélkül megtekinthető!
Bemutató dátuma: 2010. május 13. (Forgalmazó: Best Hollywood)

 

rendező: Nick Stringer
forgatókönyvíró
: Melanie Finn
operatőr
: Rory McGuinness
zene
: Henning Lohner
narrátor
: Miranda Richardson
producer
: Sarah Cunliffe, Mike Downey, Sam Taylor
vágó
: Sean Barton, Richard Wilkinson

A film a természet egyik legrendkívülibb utazását mutatja be egy ál-cserepes teknős életén keresztül, amint a természet szavát követve elindul a felmenői útján. Főhősünk Florida partjainál született, majd meglovagolva a Golf áramlatot az Északi-sarkkörig, onnan átúszva az egész Atlanti óceánt egészen Afrikáig, visszatér oda, ahol született. De a nagy számok törvénye rá is érvényes, mindössze 10.000-ből 1 teknős éli túl ezt az utazást.

Ez a film egy látványos természettörténeti kaland, amely egy teknős küzdelmeit mutatja be, hogy egy újabb generációjának adjon esélyt az életre. Igazi tartalmas kikapcsolódás az egész családnak!

Kattintson a képre, és nézze meg a mozielőzetest!Rendészet, nyelvészet
(Politist, Adjectiv)

Színes, feliratos, román filmdráma, 115 perc, 2009.
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Bemutató dátuma: 2010. május 13. (Forgalmazó: Cirko Film)
Dolby Digital

 

rendező: Corneliu Porumboiu
forgatókönyvíró
: Corneliu Porumboiu
operatőr
: Marius Panduru
producer
: Corneliu Porumboiu
szereplő(k)
: Dragoş Bucur (Cristi), Vlad Ivanov (Anghelache), Ioan Stoica (Nelu), Irina Saulescu (Anca), Cosmin Selesi (Costi)

Cristi egy kisvárosi fiatal rendőr, aki a szabályok ellenére nem tartóztat le egy fiatalkorú dealert, aki hasist árusít iskolatársainak. Bár a törvény szigorúan bünteti a kábítószer kereskedelmet, a rendőr azt hiszi, hogy ez hamarosan meg fog változni és nem akarja, hogy lelkiismeret furdalása legyen egy fiatalkorú bebörtönzése miatt, akiről azt gondolja hogy nincs is tudatában tettének súlyával. Anghelache, a főnöke azonban teljesen mást gondol a lelkiismeretről.

Kattintson a képre, és nézze meg a mozielőzetest!Robin Hood

 

Színes, feliratos, amerikai-angol kalandfilm, 148 perc, 2010.
Besorolás alatt
DTS
Bemutató dátuma: 2010. május 13. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

 

rendező: Ridley Scott
forgatókönyvíró
: Brian Helgeland
zeneszerző
: Marc Streitenfeld
operatőr
: John Mathieson
producer
: Russell Crowe, Brian Grazer, Ridley Scott
vágó
: Pietro Scalia
szereplő(k)
: Russell Crowe (Robin Hood), Cate Blanchett (Maid Marian), Mark Strong (Sir Godfrey), Matthew MacFadyen (Sheriff of Nottingham), Kevin Durand (Little John), Danny Huston (King Richard), William Hurt (William Marshall), Scott Grimes (Will Scarlet)

Az Oscar-díjas Russell Crowe alakítja a legendás figurát, akit hosszú nemzedékek óta Robin Hoodként ismer a világ. Hőstettei beépültek populáris mitológiánkba, és megihlették mindazok képzeletét, akikben ott lakozik a kalandvágy és az igazságosság szelleme. A XIII. századi Angliában Robin és martalócainak csapata szembeszállnak a kisváros korrupt vezetőjével, és a korona ellen felkelést szítanak, amely örökre megváltoztatja a hatalmi egyensúlyt a világban. Akár tolvaj ő, akár hős, de ez a szegénysorból jött férfi lesz a szabadság örök szimbóluma népe számára.

Kattintson a képre, és nézze meg a mozielőzetest!További filmek:
hirdetés