Ítélethirdetés a boldogkőváraljai papgyilkosság ügyében

Miskolc – Közel fél száz év fegyházat kaptak a boldogkőváraljai papgyilkosság vádlottjai.  

Szerdán délután hirdette ki az ítéletét a B.-A.-Z. megyei bíróság dr. Czibrik Attila vezette bírói tanácsa, és az 5 perbe fogott személy közül – az ügyészi indítvánnyal egyezően – az első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottakat eltérő minősítéssel ,de nyereségvágyból elkövetett bűncselekményben mondták ki bűnösnek. Sorrendben 14, 13, 10 és 8 év fegyházat szabtak ki a vádlottakra, akik közül két férfi már előzetes letartóztatásból, bilincsben érkezett a tárgyalóterembe.

A negyedrendű vádlott asszony még a délelőtti tárgyalás után rosszul lett a folyosón és mentő elvitte, ezzel azonban az ítélethirdetést nem akadályozta meg. A bíróság közölte, hogy már a kórházban gondoskodtak előzetes letartóztatásba helyezéséről, onnan egyenesen a börtönbe viszik. Az ugyancsak eddig szabadlábón lévő harmadrendű vádlott nőt a határozat hírdetés után azonnal megbilincselték és őt is a börtönbe vitték.

A tárgyalótermet megtöltötték a vádlottak rokonai, a bíróság azonban előre felkészült és nagyszámú fegyőr és kommandósok vigyáztak a rendre. Kisebb bekiabálások, megjegyzések elhangzottak a sorokból, sőt az egyik vádlott is megjegyzést tett a bíróságra, de rendőri intézkedésre nem volt sor. Az ítéletek nem jogerősek.

Kapcsolódó cikkek:Sporthírek


hirdetés