206 WRC, csak a szám csökkent, a cél nem

Egy héttel a bajnoki szezon kezdete előtt sikerül Spitzmüller Csabának és Kazár Miklósnak újra autót találnia, és egy 2002-es specifikációjú Peugeot 206 WRC-vel állnak rajthoz Egerben.

Korábban a Grifone-csapattal kötöttek szerződést egy Peugeot 307 WRC-re, de az olasz műhely nem tudta vállalni a szerződésben foglaltakat, ami miatt három héttel a szezonnyitó futam előtt autó nélkül maradt a Pacotti Motorsport párosa.

Spitzmüller Csaba: – Nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen két és fél hetünk volt, hogy autót találjunk. A legtöbb csapatnál már le voltak kötve a jó autók. Az sem segített, hogy az Eger Rali előtti héten volt a Catalunya Rali, az utána következő héten pedig a Korzika Rali lesz. Amelyik autót ezekre a versenyekre kibéreltek, azt nem tudtuk elhozni Egerbe. Sok ajánlatunk volt, de vagy a szolgáltatás minőségével nem voltunk elégedettek, vagy irreális árat adtak. Kaptunk például ajánlatot egy Skodára, Xsara WRC áron. Végül egy olasz csapat mellett döntöttünk, akik egy 2002-es specifikációjú Peugeot 206 WRC-t hoznak Egerbe. Amennyiben kölcsönösen elégedettek vagyunk, egész évben ettől a csapattól béreljük majd az autó. Ültem a Peugeot-ba, de menni nem tudtam vele, mert éppen bakon állt. Szerdán szeretnénk tesztelni vele, utána megmondom, hogy milyen.

Kazár Miklós: – Háromhete Olaszországból indultunk el, és oda is jutottunk vissza. Az összes lehetőséget megvizsgáltuk, így jutottunk el ehhez a csapathoz. Egyelőre úgy tűnik, hogy jó döntés volt, egy kiforrott, megbízható technikával versenyezhetünk az idén. Szimpatikus az új csapat, de hogy mire leszünk képesek, azt majd a jövő héten megmondom. Spitzi döntését egyébként nagyban befolyásolta, hogy ez az autó piros, ezért nem kell átfényezni. A céljaink nem változtak, továbbra is a bajnoki címért szeretnénk versenybe szállni.

JLISporthírek


hirdetés