Órákon át terrorizálták, hogy megmásítsa vallomását

Aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények megalapozott gyanújával vett őrizetbe két férfit vasárnap a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak előző este Mátyus községben rátörték az ajtót egy falubeli férfira, összeverték, és életveszélyesen megfenyegették. A súlyosan megsérült férfit kényszerítették, hogy kerékpárral velük menjen, hogy több rokonuknak besúgóként megmutassák. Több mint négy órás terrorizálás után a támadók hazakísérték áldozatukat, távozásuk előtt pedig még néhány evőeszközt és egy órát vittek el tőle. A nyomozás jelenlegi állása alapján a 25 és 34 éves gyanúsítottak azt akarták elérni, hogy a sértett egy korábbi lopási ügyben vonja vissza terhelő vallomását.

Elfogásakor a fiatalabb gyanúsított menekülni próbált, őt testi kényszerrel bilincselték meg a rendőrök. Az eltulajdonított tárgyakat a nyomozók a házkutatás során megtalálták. A többszörösen büntetett előéletű személyek előzetes letartóztatatását a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság kezdeményezi.

A Btk. szerint az aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.
hirdetés