Önkormányzati választás 2010: Út a semmibe Nyíregyházán

Nyíregyháza – A leköszönő szocialista városvezetés utolsó szimbóluma az a helyzet, amellyel Nyíregyháza-Keleti körút építésénél, jobban mondva nem építésénél találkozunk – mutatta meg a helyszínt a Kállói úton a sajtó képviselőinek pénteken Dr. Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP nyíregyházi polgármesterjelöltje.

Elmondta: a körút építéséhez szükséges összekötő utat vissza nem térítendő EU-s forrásból finanszírozhatták volna, de az egész program lefulladt.

– Idén augusztus 9-én leállt az építkezés, az ok: a majdani összekötő út egy kb. 25 méteres szakaszának tulajdonjogi helyzetét a városvezetés 2006 óta nem rendezte. A terület tulajdonosának többszöri kérése, az építésügyi hatóságok folyamatos jelzései ellenére sem történt semmi a városházán. A városvezetés hanyagsága következtében veszélybe került a közel 400 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás is.


Kérdések sora

Miért nem tett semmit a városvezetés legalább 6 éven keresztül? Hogyan állhatott elő az a helyzet, hogy felfüggesztették a projektet és a 400 millió Ft-nyi pályázati pénzt? Miért vágott bele a szocialista városvezetés egy olyan építkezésbe, amelyről a kezdetektől fogva tudja, hogy nincsenek rendezve a tulajdonviszonyok? – tette fel a kérdéseket dr. Kovács Ferenc.

– Nyéki Zsolt –
hirdetés