Önkormányzati választás 2010: A cél, hogy a fiatalok nyertesek legyenek

Nyíregyháza – A kormány tervei és eddigi döntései is azt a célt szolgálják, hogy az elkövetkező évek nyertesei legyenek a fiatalok – mondta keddi sajtótájékoztatóján Ágh Péter, a Fidelitas országos elnöke, aki az első száz nap intézkedései közül öt olyat emelt ki, mely e korosztály életét teszik könnyebbé.

– A Széchenyi Tervben prioritásként szerepel az otthonteremtés, a diákhitel kamata csökkent, gyakorlatorientált lett a szakképzés, a fiatal orvosok helyzete rendeződött, a közoktatásban részt vevők számára pedig lehetőség nyílik arra, hogy határon túli magyar területekre látogassanak – mondta.


Családbarát Kállósemjén

Belicza László, a Fidelitas megyei elnöke, kállósemjéni polgármester-jelölt családbarát faluvá formálná a települést, ifjúsági ház létrehozásával, s a köz érdekében önként feladatot vállalók támogatásával. Magera Tibor, a Fidelitas városi elnöke, nyíregyházi önkormányzati képviselő-jelölt hét végén hajnali buszjáratokat állítana be azért, hogy a külterületeken élő, a belvárosban szórakozó fiatalok haza tudjanak jutni, elérhetővé tenné az iskolaudvarokat a tanítási idő után is, s bevezetné a „fiatalbarát szórakozóhely” tanúsítványt az igényes és kulturált kikapcsolódás zálogaként.

– Száraz Ancsa –
hirdetés