Önkormányzati választás 2010: A Fidesz a totális hatalom megszerzésére törekszik

Nyíregyháza – Az elmúlt négy hónap eseményei hűen tükrözik, mire számíthatunk az elkövetkező négy évben – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Jeszenszki András, az MSZP megyei alelnöke, aki hozzátette: a Fidesz a totális hatalom megszerzésére törekszik, ezért fontos az önkormányzatokban ellensúlyt teremteni.

A politikus a Fidesz-kormány intézkedései kapcsán azt mondta: olyan fontos területek, mint amilyen az oktatás, a szociális szféra vagy a kultúra, még önálló minisztériumot sem kaptak, elfogadhatatlannak nevezte az érdekegyeztetés hiányát, s úgy vélte, a kormány gazdaságpolitikája céltalan, erőtlen és felelőtlen. Az önkormányzati törvény módosítása csorbította a demokráciát, az pedig magáért beszél, hogy a jövő évi költségvetésről csak az önkormányzati választás után beszél majd a Fidesz – mondta Jeszenszki András, aki arra kérte a választókat, hogy vasárnap szavazzanak azokra, akik az önkormányzatokban már bizonyítottak.

Aranyos Gábor, a Societas országos elnökségi tagja azt mondta, a kormány eddig populista, demagóg politikát folytatott, az emberekért pedig semmit sem tett. – A Fidesz ellenzékben folyamatosan ostorozta a kormányt a magas üzemanyagárak miatt, ám most semmit sem tesz ellene, holott a jövedékiadó mérséklésével csökkenthetné a lakosság terheit – mondta, s speciális fuvarozói tarifa bevezetését szorgalmazta.

– Száraz Ancsa –
hirdetés