Önkormányzati választás 2010: A helyi pénz élénkítené Nyíregyháza gazdaságát

Az elmúlt 20 évben 20 milliárd forint tartozást halmozott fel Nyíregyháza – kezdte sajtótájékoztatóját Lengyel Gábor, aki a Jobbik képviselőjelöltjeként indul.

Az önkormányzat hitelfelvétellel törleszti a hiteleket. A megoldást egy új fizetőeszköz, a helyi pénz bevezetése jelentené, amely számos országban, illetve hazánkban Sopronban mindennapos gyakorlat – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Lengyel Gábor, aki a Jobbik képviselőjelöltjeként indul Nyíregyházán a 5. sz. választókerületben az őszi választáson. Mint kifejtette, a tapasztalatok szerint a helyi pénzek révén a helyi cégek, vállalkozások megerősödnek, csökken a munkanélküliség, mozgásba jön a gazdaság. A helyi pénzt nem érinti a tőkespekuláció, az árfolyamingadozás. Az ifjú politikus bízik abban, hogy az új önkormányzat bevezeti a helyi pénzt.

Peremkerületek felzárkóztatása

Borbánya, Nyírjes és Nagyszállás megoldandó problémáiról szólt Szőke Ádám, a Jobbik 14. választókerületi képviselőjelöltje. Programjában az elmaradt peremkerületek felzárkóztatását tekinti a legfontosabb feladatának. Az említett térségekben meg kell oldani a szennyvíz- és a csapdékvíz elvezetését, szilárd utakra és járdákra van szükség, a Kállói út és a Tünde utca kereszteződésében fontos a körforgalom megvalósítása, ki kell építeni a kerékpárutat, korszerűsíteni kellene a borbányai iskolát és művelődési házat, s igény van Borbányán egy piacra is.

– M. Magyar László –
hirdetés