Önkormányzati választás 2010: A jobbik polgármester jelöltjeinek programja a szatmári térségben

Kocsordon egy postai ügyintéző: Földi Istvánné, Mátészalkán egy üzletvezető: Katona Péter, Ópályiban egy üzletkötő, Varga Gábor, Nagydoboson pedig egy vállalkozó, Ferenczi Zoltán indul a Jobbik színeiben polgármesterjelöltként.

Közös sajtótájékoztatójukon – ahol valamennyien kiemelték a munkahelyteremtés, az érdemi közmunkavégzés és a közbiztonság megerősítésének fontosságát – elhangzott: Kocsordon a fiatalok elvándorlásának megakadályozása, egy idősek otthona létrehozása, a kerékpárút felújítása és a helyi vállalkozók segítése a legfontosabb. Mátészalkán a város 3 milliárd forintos adósságának lefaragása, erős, lokálpatrióta gazdaságpolitika, a kihasználatlanul álló iparki park multikkal és dolgozókkal való „benépesítése”, valamint a szociális juttatások reformja szerepel Katona Péter cselekvési tervében.

– A 2400 lelkes Nagydobosnak van elég sütnivalója ahhoz, hogy 80 milliós tartozását rendezze – derült ki Ferenczi Zoltán szavaiból, aki polgármesterként egy sütőtök feldolgozó üzem létrehozásával teremtene gazdasági egyensúlyt és biztos megélhetést a településen, ahol vezetésével egy ideje Csend-Őrség működik. Ópályiban az állandó balesetveszélyt jelentő kamionforgalmat és a képviselőtestületre korábban jellemző belviszályokat szeretné megfékezni a Jobbik jelöltje a lakosság összefogására és pályázati forrásokra építve.

– Palicz István –
hirdetés