Önkormányzati választás 2010: A szabolcsi dolgozó és nyugdíjas kevesebbet ér?

Nyíregyháza – Nyolc jobbikos jelölt bejutását prognosztizálja a megyei közgyűlésbe a párt megyei elnöksége.

Bakó József megyei alelnök a megyei lista élén szerepel, őt követi majd Császár József (Tiszavasvári), Bodrog László (Kisvárda), Adorján Béla (Jánd), Szilágyi Péter (Újfehértó), Bertics Mihály (Vásárosnamény), Sipos Gábor (Kemecse), Kovács András (Tunyogmatolcs) – legalábbis a várakozások szerint. Bakó József szerint a megyei közgyűlés egyik legnagyobb feladata a munkahelyteremtés és a közbiztonság megerősítése kell legyen ebben a halmozottan hátrányos megyében.


40 százalékkal kevesebb bér

– Miért van az, hogy ugyanazért az élvégzett munkáért egy szabolcsi dolgozó 40 százalékkal kevesebb bért kap, mint egy fővárosban vagy Dunántúlon kereső? És sajnos a nyugdíjak terén is ugyanilyen különbségek vannak… A termelési szervezetek újraindításával, összefogással és egy stabil termelési stratégiával a helyi gazdákat versenyképessé szeretnénk tenni a hódító multikkal szemben – összegezte a Jobbik célkitűzésit Bakó József.

Császár József elmondta: az oktatás és az egészségügy két kötelező feladatköre mellett a megyei közgyűlésnek szerepet kellene vállalnia a jövőben a hulladékgazdálkodás, a turisztika, a mezőgazdaság és a gyógyvizeink idegenforgalmi kiaknázása területén is.

– Palicz István –
hirdetés