Önkormányzati választás 2010: Amíg nincs csatorna, várat magára az aszfaltszőnyeg

Nyíregyháza – Mikó Dániel, Simon Zsigmond és Suszter Csaba szocialista önkormányzati képviselőjelöltek tartottak sajtótájékoztatót szerdán, amelynek fókuszában az infrastruktúra állt.

Elhangzott: a Nyíregyháza külterületéhez tartozó bokortanyákon hatalmas terhet ró az önkormányzatra a megfelelő ivóvíz ellátás, szennyvíz elvezetés és a közlekedés biztosítása. Évente 10-15 utcán épül ki az ivóvíz hálózat a városban. A szennyvíz beruházások üteme sajnos elmaradt a várttól, de a kidolgozott koncepció mentén kell tovább haladni. Három éve 71 millióból, 2008-ban 46 millió forintból épült főgyűjtő csatorna. Évente 30-50 milliót emészt fel a csatornák fenntartása, a Bujtos és a Malomkert évtizedek óta fennálló szennyvíz elvezetési gondjai megoldásért kiáltanak. – Nagyobb kormányzati forrásra és átgondolt támogatási rendszerre van szükség a megoldáshoz – mondta Mikó Dániel.

Suszter Csaba a Kistelekiszőlőn és környékén, Simon Zsigmond az orosi utcákon tapasztalható problémákra világított rá. A sáros földutak ellehetetlenítik a közlekedést, másfél méteres víz áll a pincékben, ám a szennyvízcsatorna kiépítéséig esély sincs arra, hogy az utakat aszfaltszőnyeg borítsa. Oroson utcabizalmi hálózat kiépítését is tervezi a szocialista jelölt.

– Palicz István –
hirdetés