Önkormányzati választás 2010: Bokros teendők egy egészségesebb Kertvárosért

Nyíregyháza – Beszéljünk kertelés nélkül a kertvárosi feladatokról, problémákról! – javasolta Póka Imre, a Függetlenek Egyesülete elnöke, önkormányzati képviselőjelölt, mielőtt ásót ragadott.

Barátaival tegnap tíz fiatal birsfát ültetett a Kertvárosi Általános Iskola mellett található játszótér szélére, amelyek felcseperedvén kellemes árnyékot nyújtanak majd a parkban időző gyerekeknek és szüleiknek.

Kertvárosi teendők

– Nem először fásítjuk ezt a területet, és ha nem fékezzük meg az éjszakai vandálokat, akkor nem is utoljára. Ez persze csak egyetlen ága azoknak a bokros teendőknek, amiket végre kell hajtani egy egészségesebb, élhetőbb Kertvárosért. Meg kell oldani a csapadékvízelvezetést, szükség van egy megfelelő összekötő útra a Tiszavasvári út és a Tokaji út között. A járdaépítések, az elérhető közelségben lévő bankautomata, egy piac létrehozása az Esélycentrumnál, a repülőhíd uniós szabványnak megfelelő átépítése, az óvoda bővítése és egy bölcsőde létrehozása, a Kertvárostól Sulyánbokorig tartó kerékpárút kiépítése, valamint a Tiszavasvári úti felüljáró rendbetétele szintén terveim között szerepel. Az új, „minikertvárosban” aszfaltszőnyeggel kell borítani a jelenlegi földutakat. A közbiztonság javítása érdekében kezdeményezni fogom egy roma polgárőr szervezet létrehozását a Huszár lakótelepen – mondta el Póka Imre.

– Palicz István –
hirdetés