Önkormányzati választás 2010: Lopják a terményt, terrorizálják a pedagógusokat

Önkormányzati választás 2010: Lopják a terményt, terrorizálják a pedagógusokat
Ajak, Anarcs, Gégény, Dombrád, Komoró, Szabolcsbáka, Tuzsér, Záhony, Zsurk, Tiszakanyár, Szabolcsveresmart és Kisvárda. Ezeken a településeken indít képviselőjelölteket a Jobbik megyei szervezete.

Bodrog László, a kisvárdai választókerületi megbízott szerint a jobboldali érzelmű választók egyre inkább a rendpárti, erőskezű cselekvéseket preferálják, és aggódva figyelik a Fidesz egypártrendszerre való törekvését. – A Jobbik valódi kontrollja lehet a kormánynak, a demokrácia garanciája – mondta, majd ismertette: Szabolcsbákán Somogyi László, Tuzséron Ferkovics Tibor, Dombrádon pedig Gál Csaba indul polgármesterjelöltként az új erő színeiben.

Elhangzott: Tuzséron nem lesz fideszes kihívója Ferkovics Tibornak, aki a közbiztonság megerősítését és a fiatalok megtartását, letelepedésük segítését tartja legfontosabb feladatának. – A lakosság 40 százaléka cigány, az iskolában 70 százalék a roma tanulók aránya. A szülők nagy része sosem dolgozott, elsődleges megélhetési forrásuk a gyermekvállalás, a szociális segélyezés, és nem ritkán a bűnözés, nem pedig a munka – mondta.

A dombrádi Gál Csaba szintén a dolgozni és boldogulni vágyó helyi fiatalokat és vállalkozókat hozná helyzetbe. – Polgármesterként egy lakásépítési programot szeretnék indítani, az önkormányzati telkeken célzott, felügyelt, helyi vállalkozókkal végeztetett építkezések révén évente 20-30 otthon épülhetne az ifjú fészekrakóknak.

Mindkét jelölt meg kívánja fékezni a mindennapos termény- és tüzifalopásokat, valamint az iskolafalakon belüli, pedagógusok ellen irányuló diák és szülői terrort.

– Palicz István –
hirdetés