Önkormányzati választás 2010: Mit várnak a nyugdíjasok Orbán Viktortól?

Nyíregyháza – „A romák mellett a szocialistáknak is a Jobbik által megálmodott közrendvédelmi telepeken lenne a helyük.” A mondat, ami tegnap hangzott el egy jobbikos politikus szájából, ízléstelen, sértő és szélsőséges kijelentés, ami nem egyeztethető össze az európai politikai kultúrával – kezdte sajtótájékoztatóját dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke.

A volt pénzügyminiszter szintén ízléstelennek tartja a Fidesz viselkedését is, hiszen az M3-as autópálya továbbépítése kapcsán tartott Vigadós ünnepségre kizárólag kormánypárti vezetőket hívtak meg, holott a sztráda előrehaladása egyértelműen az MSZP-nek, illetve Veres János megyei lobbijának köszönhető. – Torzítások és hazugságok jelentek meg a sajtóban a nyíregyházi EKO-val kapcsolatban is. Szívesen vállalok nyilvános párbeszédet valamennyi párt képviselőjével, a hazugságkampány ugyanis etikátlan, és méltatlan a megyeszékhelyhez és a megyéhez – tette hozzá.

Tisztes megélhetést a nyugdíjasoknak

Korózs Lajos, a Szocdem Platform országos vezetőségének tagja elmondta: nevetségesnek tartja Orbán Viktor levelezését 1,7 millió öregségi nyugdíjassal, hiszen a Nemzeti Idősügyi Stratégia 3 éves tervében – amit a Fidesz is megszavazott! – minden fontos teendőt lefektettek, csak bátran végre kell hajtani. A nyugdíjasokat nem szóvirágokkal kell megetetni, hanem „kenyérrel”! Jelenleg szűkölködnek, télen fáznak otthonukban, alig bírják fizetni a lakásfenntartási és alapvető élelmiszer kiadásaikat, mert nem kapnak tisztes megélhetést nyújtó járadékot az államtól.

– Palicz István –
hirdetés