Önkormányzati választás 2010: Nem hallgatták meg a lakosságot

Nyíregyháza – A Szent István utca átépítése és a kerékpárút létrehozása tipikus példája annak, amikor egy mindenki által támogatott fejlesztés valósul meg a városban, azonban a kapkodás, az odafigyelés hiánya és a lakosság semmibe vétele miatt ez visszájára fordul – fejetette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Lipták Lajos, a FIDESZ-KDNP 9. választókerületben induló önkormányzati képviselőjelöltje.

A politikus több Szent István utcai vállalkozás vezetőjét is meghívta, akik elfogadhatatlannak tartották, hogy a kiskörút jövendő becsatlakozásától a Luther utcáig már most is tilos autóval megállni és nem is alakítanak ki parkolóhelyeket a jövőben. Szerintük ez rendkívül hátrányosan befolyásolja üzleteik forgalmát, csökkenti ingatlanjaik értékét.

Valamennyien sérelmezték, hogy véleményüket előzetesen nem kérték ki, később pedig nem hallgatták meg. A kerékpárúttal kapcsolatban annak nyomvonalával nem elégedettek, különösen a Nádor utcai átkelő előtt, ahol az két üzletet is ellehetetlenít. – Ennek módósítására még biztosan van mód, fel kell függeszteni az építést és a helyiek szempontjainak figyelembevételével változtatni a nyomvonalon – mondta a képviselőjelölt.

– KM –
hirdetés