Önkormányzati választás 2010: Pozitívumok több területen

Kultúráról, idegenforgalomról és nemzetközi kapcsolatokról tartott pénteken sajtótéjékoztatót az MSZP három önkormányzati képviselőjelöltje.

– A város közel fél milliárd forintot fordít kultúrára évente, ez is mutatja, mekkora jelentőséget tölt be ez a terület a megyeszékhely életében – jelentette ki Szegőné Türk Mária. A kulturális szakember a számos rendezvény mellett kiemelte a város 17 kulturális intézményének elmúlt években történt integrációja, valamint a 2008-ban létrehozott Krúdy Gyula Art Mozi és Rendezvénycentrum meghatározó szerepét, melyek révén tovább színesedett a város művészeti, szellemi élete.

Dévényi József elmondta, hogy a turizmus terén Nyíregyháza az év első hat hónapjában az országos átlagot hozta, azaz a válság és rossz idő miatt valamelyest visszaesett a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma és bevétele. Az 1 milliárd forintos idegenforgalmi bevételt eredményező Veterán Atlétikai EB kapcsán azonban hozzátette, hogy szerinte a rendezvényturizmus nagyon fontos, és ezen az irányon kell továbbhaladnia a következő közgyűlésnek.

Szentpéteri Bertalan azt emelte ki, hogy a megyeszékhely nemzetközi kapcsolatrendszere rendkívül kiterjedt, kilenc várossal van hivatalos kapcsolata. A képviselőjelölt különös hagsúlyt fektetett az ukrán kapcsolatok továbbfejlesztésére, mert szerinte épp abból adódóan, hogy nem uniós ország, hatalmas gazdasági lehetőségek rejlenek Nyíregyháza és Kárpátalja megye viszonyában.

– KM –
hirdetés