Önkormányzati választás 2010: Rendőrök és kamerarendszerek erősítik a közbiztonságot

Nyíregyháza – A rendőri létszám növelésével, majd a térfigyelőkamera-rendszer kiépítésével jövő év elejétől Nyíregyházán is érezhetően nő a közbiztonság és a közrend – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára.

– Az itt élőknek is érezniük kell a védelem jogát, mert a tisztességes, jogkövető állampolgárok pártján állunk. Ezért is támogatta a belügyminiszter a megyeszékhely országgyűlési képviselőinek azon kérését, hogy több rendőr teljesítsen dolgozzon a városban.

Több rendőr, nagyobb biztonság

– A január elsejétől szolgálatba álló plusz 28 rendőrök a város legkritikusabb pontjain, a lakótelepeken és a külterületeken vigyáz a rendre és a biztonságra – mondta dr. Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. – Ellentétben az MSZP hamis állításával kiépül Nyíregyháza 15 pontján a térfigyelőkamera-rendszer, mert a szaktárca segíti ebben is a várost – tette hozzá az Kontrát Károly.

Kovács Ferenc pedig úgy fogalmazott, négy év alatt szeretnék a városban teljeskörűen kiépíteni a rendszert. Az államtitkár beszélt arról is, hogy két éven belül 4500 több rendőr lesz az országban. – Meg kell tartani a középgerenrációs, tapasztalt rendőröket, ezért fontos a rendőri életpálya modell kidolgozása, calamint a képzési rendszer átalakítása is – mondta.

– KM –
hirdetés