Önkormányzati választás 2010: Száz nap, száz hazugság

A Fidesz-KDNP kormányzás első száz napja legalább száz korábbi hazugságra világított rá, amiből világosan látszik, a kormány intézkedései hátrányosak az ország számára – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Nagy László, az MSZP városi alelnöke.

A megyeszékhely polgármesterjelöltje szerint a kormány és az országgyűlés eddigi döntései a demokrácia alappilléreit gyengítik, és aggasztó jövőképet vetítenek előre.

A Fidesz kormány első száz napjának legnagyobb hibája, hogy megroppant a magyar gazdaság iránti bizalom, gyengült a forint, ami a devizahiteleseket sodorta nagyon nehéz helyzetbe. – A bankadóval csak a költségvetési hiányt pótolják. Nem látni, hogyan teremtenek egy millió új munkahelyet, és a 16 százalékos egy kulcsos adó sem jelent adócsökkentést a 150 ezer forint alatt keresőknek – fogalmazott a politikus. – A kormány látszat intézkedései csak azt leplezik, hogy nincs érdemi kormányzás.

A szocialisták úgy látják: nem lett kisebb és olcsóbb az állam, nem javult a közbiztonság, az oktatásban és az egészségügyben elamaradt az ígért béremelés, nem növekedett a vállalkozások támogatása, – Veszélyben van a szólás, -és médiaszabadság, hiszen az új médiatörvénnyel ellehetetlenítik a független közszolgálati médiumokat – mondta Nagy László.

– KM –
hirdetés