Önkormányzati választás 2010: Tovább kell népszerűsíteni a kerékpáros közlekedést

Nyíregyháza – A kerékpárút kialakítása nem azt jelenti, hogy meglévő útra jeleket festünk, vagy csíkot húzunk a járdára – mondta sajtótájékoztatóján Varga András, a Lehet Más a Politika képviselőjelöltje.

A kerékpározás azért fontos, mert tiszta marad a levegő. De ahol fákat és bokrokat kell kivágni a kerékpárút építése érdekében, ott nem lesz jó levegő. Ezeket a gondolatokat Varga András, a Lehet Más a Politika képviselőjelöltje (Nyíregyháza, 8. sz. vk., Érkert) mondta azon a sajtótájékoztatón, amelyet szerdán tartott a megyeszékhelyen a Szarvas utca és az Arany János utca sarkán. Mint mondta, a sajtótájékoztatót stílszerűen az autómentes napra időzítette, a helyszínt pedig az indokolta, hogy ott kerékpárral nehéz közlekedni.

Mutassanak példát a politikusok

Bár elismerte, hogy Nyíregyházán sok hely jól megközelíthető kerékpárral, azonban úgy gondolja, hogy ésszerű tervezéssel tovább lehet népszerűsíteni a kerékpáros közlekedést. Hatékonyabbá kell tenni a Bringázz munkába! akciót, körforgalmak kellenének, kerékpártárolókat kellene kialakítani – hangsúlyozta a további tennivalókat a fiatal politikus. Zárásként azt üzente a képviselőjelölteknek, hogy járjanak elől jó példával: ők is ugyanúgy kerékpárral menjenek dolgozni, mint ahogy teszi azt Varga András.

– M. Magyar László –
hirdetés