Örömzene balalajkával, ukulelével

Örömzene balalajkával, ukulelével
Záhony Unplugged Project: három év alatt már bejárták az országot.

A határmenti település immár a zenészeiről is híres: a 6 fiatal alkotta Záhony Unplugged Project a közel 3 év alatt szinte egész Magyarországot bejárta. Megfordultak a legtöbb zenei fesztiválon, a vidéki nagyvárosok klubjaiban népes kis rajongótábort sikerült kialakítaniuk.

Amikor 2007 márciusában megalakultak, szimplán az örömzenélés volt a céljuk. Szép lassan összeállt a 15 számból álló repertoár, így júliusban már a bemutatkozó koncertet is megtarthatták. A visszajelzések, a közös munka eredményei ösztönözték a zenekart a továbblépésre. Hamarosan körvonalazódott az irány, amely felé jelenleg is halad a zenekar.

Az átdolgozások világa igen izgalmas, sokszínű, és rengeteg lehetőséget rejt. Ennek kiaknázására vállalkozott a záhonyi együttes olyan hangszerek bevonásával, mint az orosz népi hangszer, a balalajka, a közkedvelt hawaii húros hangszer az ukulele, vagy a gyerekkorunkat nosztalgikusan felidéző szájzongora, azaz a melodica.

Egy helyen csendül fel a pop királyának, Michael Jacksonnak a Billie Jean-je, a Limp Bizkit My way-je, illetve a Korn, a Backstreet boys, vagy Britney Spears slágerei is. A tavalyi esztendő különösen meghatározó volt a zenekar életében: Petőfi Csarnok, Millenáris, sűrűsödő klubkoncertek, emellett szerepelhettek a Demjén Rózsi előtt tisztelgő MTV Icon rendezvényen, mint a tehetségkutató verseny nyertesei, valamint számos népszerű zenei fesztivál (tokaji Hegyalja, nyírbátori AZfeszt, debreceni Campus, balatoni Music Wawe fesztivál) fellépőiként.

Promóciós céllal rögzítették két elő koncertjüket, melyek megtekinthetők a népszerű videómegosztó portálon. Februártól némileg módosult felállásban vágtak neki az idei klubszezonnak. Ám ez az átalakulás nem módosít az alapkoncepción, ezentúl is a már jól megszokott ZUP-hangulat vár mindenkit a koncerteken.

Tagok:
Farkas Krisztina – ének, csörgők, melodica, xilofon
Farkas János – ének, gitár, ukulele, 11 húros, balalajka
Kiss Ferenc – billentyűs hangszerek, sampler
Pásztor László – basszusgitár
Ferencz László – dob
hirdetés