Összeállt a VersFesztivál versenyprogramja

Harminc versszínházi előadás: performansz, egyéni és társas előadóest, tíz vers- és világzenei koncert, több versfilm és számtalan versmondó egyéni előadása látható, hallható az idei, 12. Kaleidoszkóp VersFesztivál versenyprogramjában – közölte a Független Hírügynökséggel Lutter Imre fesztiváligazgató, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke.

A Pécsi Ifjúsági Központban október 12-én startoló fesztivál versenyprogramjában minden eddiginél több hivatásos társulat, előadó és zenekar kapott helyet. Versszínház kategóriában találkozhat a közönség például a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházzal, a budapesti Holdvilág Kamaraszínházzal, a szabadkai Életjel irodalmi élőújság – Csáth Géza Baráti Társaságával, Laczkó Teklával, a Szatmárnémeti Északi Színház tagjával, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületével, de versenyez Rékai Nándor színész, Orbán Júlia, Varga Kata-Lina előadóművész és Torma Mária Magiszter Versmondó is.

Verszene kategóriában ringbe száll a Kávészünet együttes, a Szilágyikata Kísérleti Tánczenekar, az Eastern Station, vagy a M.A.T.T zenekar. Hazai pályán lép fel a Pécsi Vígságtévők, az Escargo Hajója AlterNaív, Kovács Dorina és Papp Zoltán, a Tamás Éva Játéktára és az Apolló Kulturális Egyesület A-Team formációja.

Október 1-ig lehet még jelentkezni

A Kaleidoszkóp VersFesztivál színpadain ismert és népszerű művészek mellett hazai és határon túli, a színházi és a pódiumművész szakma által nagyra becsült alkotók, és művészi hivatást választó fiatalok is bemutatkoznak. Számtalan izgalmas program vár az érdeklődőkre a fesztivál a versenyprogramján túl is: mainstream és underground – VersBarátok Közt a sorozat szereplőinek előadásában, és nemzetközi premierként Shakespeare szonettjeinek teljes megzenésítésű előadóestje Mátyás Zsolt Imre színművész és a Theatron – Varázshegy produkciójaként.

A teljes program megtalálható a www.versfesztival.hu oldalon. A versmondás és a versfilmek versenyére október 1-ig lehet még jelentkezni.

– Független Hírügynökség –
hirdetés