Összeveszett a kakassal a Gripen a cserépfalui templom tetején

Miskolc – Számos cikkünkhöz szóltak hozzá olvasóink az elmúlt 24 órában. Az alábbiakban ezekből a hozzászólásokból szemlézünk.

Annak jártunk utána, hogy miért élénkült meg az elmúlt napokban a légiforgalom megyénkben: többfelől jelezték olvasóink, hogy vadászgépeket hallottak, láttak. A Megkerülte a templomot a vadászgép Cserépfalun? című cikkünkhöz ezt írta Petya1371 nicknevű olvasón:
“Hát persze, rá is szállt a tetejére és összeveszett a templom tetején lévő kakassal, hogy ki legyen ezentúl ott!:D Amúgy meg hadd kerülgesse, kit érdekel? Elgyakorolta, hogy háboru esetén hogyan védje meg a templomot! Ennyi! Amúgy meg, ebben mi a nagy hír? Meg miért kell ezért rinyálni! A pilótáinknak ki van adva, hogy mennyit kell repülniük 1 évben és hogy hol? Hadd repdessenek! Én örülök neki, hogy legalább fel tudnak szállni!”


 Sok hozzászólás érkezett a Miskolcot szeretjük, Győrben meg élni lehet című cikkünkhöz. Ebben azt vetettük fel, hogy bár kimutatható a lokálpatrióta kötődés, nem kevés miskolci hagyja el a borsodi megyeszékhelyet, másfelé keresve a boldogulást. Leírta véleményét Kubizo nevű olvasónk is, aki ma Sopronban él: “A soproni és győri vezetők, talán abban különböznek a miskolciaktól, hogy külföldi kapcsolataikat megpróbálják a hétköznapi életben is hasznossá tenni és próbálnak előre nézni. Itt gyakorlatilag Ausztria közelsége eltartja a várost, mégis a polgármester erőlteti az ipari parkokat, cégek letelepülését, hogy ne csak a turizmusból és az egézségügyi szolgáltatásra épüljön az egész város, mert ha valami baj lesz, akkor nem egy lábon kell megállnunk. Igaz, nehezen találnak műszaki munkaerőt, de hát ez legyen a legnagyobb bajunk. Természetesen itt sincs kánaán, de egy általános iskolai végzettséggel sem, minimálbérért kell dolgozni. Így a város is jól jár, ezeket az embereket nem kell segélyeznie, így amit szociális kiadásra költene, azt a kórházra eü. személyzet bérkiegészítésére, az egyetemre stb. tudja fordítani. Ezért a lehetőségekhez képest egy élhető környezet fentartására és fejlesztésére törekszik.A vezetőkre visszatérve az tetszik bennük, hogy bármi is történik, ők arra a legbüszkébbek, hogy “Soproniak”.Van bennük egy egézséges büszkeség, becsvágy, “gazdaszemlélet”.Természetesen itt is vannak viták, de valahogy jobban érzem bennük a tenniakarást. Igaz, ne felejtsük helyzetük is könnyebb.”


Teszünk a KRESZ-re – ez a címe annak az írásnak, amelyben elolvashatják, hogy a magyar autósok többsége nem tartja be a KRESZ szabályait, feszülten és türelmetlenül vezet. ezt látszik igazolni Furgonos nicknevű olvasónk:  “hát igen… Sajna ez igy igaz, Magyarországon a közlekedési morál=0. Nap mint nap tapasztalom:( Elég átmenni a határon, BÁRMELY irányban. Ki az, aki a sebességhatárokra fittyet hányva a belső sávban villogva száguldozik? Naná, hogy magyar…:( 
hirdetés