Ösztöndíj-adományozó ünnepség a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban

Ösztöndíj-adományozó ünnepség a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban
Záhony – Négy éve létesített ösztöndíj-rendszert a tehetséges diákok támogatására a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégiumban a fővárosi székhelyű Béres Alapítvány a Teljes Életért elnevezésű non-profit szervezet.

Ennek keretében tanévenként minden kollégiumi évfolyam egeredményesebb tanulója havi ösztöndíjban részesül, a tanév végén pedig Béres-díjjal jutalmazzák a legkiválóbb kollégistákat. Az e tanévi Béres-ösztöndíj adományozási ünnepségre hétfőn délután került sor.


Bensőséges ünnepség

Nagy Béla Béres-díjas kollégista névadóról szóló szavalata után Balogh Tímea a diáktanács nevében köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd Kulcsár Beáta furulya játéka csendült fel az ünnepeltek tiszteletére.  A névadó, Dr. Béres József emlékét Vass Béla kollégiumvezető idézte fel, Masztrik János, a kollégiumi alapítvány kuratóriumának titkára, az intézményi közalkalmazotti tanács elnöke pedig ismertette az ösztöndíj-adományozás célját és az odaítélés szempontjait.  Leleszi Tibor igazgató méltató szavai után  idén Fagyal Elvira (Vállaj), Fedor Attila (Tiszasalamon, Kárpátalja), Lovász János (Nyírderzs), Nagy Béla (Kékcse) és Balogh Tímea (Gégény) vehette át a megérdemelt elismeréseket.

A kollégiumi emlékhelyeken szokásos csoportos fotózás előtt az ösztöndíjasok nevében Fagyal Elvira mondott köszönetet, majd a megterített asztal mellett kötetlen beszélgetés zárta a bensőséges ünnepséget.

– Háda Zoltán –
hirdetés