Újra vár a Diósgyőri Vár

Újra vár a Diósgyőri Vár
Miskolc – Húsvéti szezonnyitó rendezvény keretén belül, exkluzív vártúra és hagyományőrző őrségváltás volt látható a Diósgyőri várban. 

A turisztikai idényben (Húsvét vasárnapjától október végéig) állandó, minden vasárnap ismétlődő turisztikai attrakcióval szolgál a Diósgyőri vár. A „Középkori Minifesztivál” elnevezésű vasárnapi attrakciók Nagy Lajos király korából adnak ízelítőt. A Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend vitézei adják a királyi vár őrségét: délelőtt 10 órától délután 4 óráig kétóránként látványos őrségváltási ceremónia kínál látnivalót, amelynek során eldördül az olaszbástyán elhelyezett díszágyú is. Az aprónép a várárokban ismerkedhet meg közelebbről a király lovagjával és annak nemes paripájával. S hogy a vár népe éhen ne maradjon, tapasztott kemencében helyben sütik a hagyományos „miskolczi kenyérlángost” és a „perecz”-et.

Exkluzív Vártúra

Vasárnaponként délelőtt 11 órakor és délután 3 órakor exkluzív vártúrán is részt vehetnek az érdeklődők. Kosztümös animátorok segítségével ismerkedhetnek meg a Diósgyőri vár történetével, kiállításaival. Útjuk során összetalálkoznak Nagy Lajos királlyal és kíséretével, különböző kalandokba bocsátkoznak a királyi udvar jellegzetes figuráival. A különleges, interaktív tárlatvezetés maradandó élményt kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
hirdetés