Újratárgyalja az Országgyűlés a nyugdíjkorhatár emelését

Ismét a Parlament elé kerül a nyugdíjkorhatár 65 évre történő emelésének kérdése, mivel a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) sikerült összegyűjtenie az ehhez szükséges számú aláírást.

A SZEF által kezdeményezett javaslat így szól: “Alulírottak egyetértünk azzal, hogy a Magyar Köztársaság Országgyűlése tárgyalja újra a nyugdíjkorhatár 62 évről 65 évre történő emelését”. Ahhoz, hogy az Országgyűlés napirendre vegyen, és megtárgyaljon egy népi kezdeményezést, legalább 50 ezer aláírásra van szükség. A SZEF által indított népi kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét még márciusban hitelesítette az OVB, és az elmúlt négy hónapban több mint 60 ezer hiteles aláírást gyűjtöttek össze.

Legalább hat résztvevő kell

Az OVB bővülésével a testület határozatképességéhez szükséges minimum létszám is megnőtt, vagyis az OVB csak akkor tud döntést hozni, ha legalább hatan részt vesznek az ülésen.

A testület egyébként pénteki ülésén egy magánszemély beadványa nyomán törölte Szűcs Lajost, az Etyeken nyilvántartásba vett polgármesterjelöltet a jelöltek nyilvántartásából. Az OVB azért döntött így, mert Szűcs Lajos korábban az Országos Rendőr-főkapitányságnál dolgozott, így a hivatásos állományúak passzív választójogáról szóló alkotmánymódosítás miatt nem indulhat a választásokon.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , ,hirdetés