24 milliót sikkasztott a közös képviselő Nyíregyházán – 5 évet kapott

24 milliót sikkasztott a közös képviselő Nyíregyházán – 5 évet kapott
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. február 27-én – az ügy újratárgyalásának eredményeként – 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre enyhítette a K. B. vádlottal szemben folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 6 év börtönbüntetést és 6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést.

A másodfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2009-től 2013-ig közös képviselőként tevékenykedett nyíregyházi társasházaknál. Feladatai ellátásához jogosultsággal rendelkezett a sértett társasházak bankszámlái felett annak érdekében, hogy a működéshez és karbantartáshoz szükséges kiadásokat fedezni tudja.

A fenti időszak alatt kisebb megszakításokkal 10 társasház képviseletét látta el, azonban amikor megszűnt a megbízatása az adott társasháznál, nem adta át az iratokat, könyvelési anyagokat, és társasházak felé pénzügyi elszámolási kötelezettségének sem tett eleget. A vádlott 5 társasházzal szemben összesen mintegy 24 millió Ft-tal nem tudott elszámolni.

A törvényszék azért enyhítette az okozott kár megtérítésére egyébként kötelezett vádlott büntetését, mert a másodfokú eljárás során tisztázta, hogy az elsikkasztott pénz egy kisebb részét egy másik társasház javítási költségeinek finanszírozására fordította.

A másodfokú ítélet ellen az ügyész, valamint a vádlott fellebbezett.

– Dr. Toma Attila, sajtószóvivő –


Illusztráció
Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre enyhítette a K. B. vádlottal szemben folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 6 év börtönbüntetést és 6 év közügyektől eltiltás ...
hirdetés