250 négyzetméteres épület lángolt Nyírbátorban

Akt.:
250 négyzetméteres épület lángolt Nyírbátorban
© Fotó: Somlyai Péter
Nyírbátor – Kigyulladt egy körülbelül kétszázötven négyzetméteres hulladéktároló Nyírbátorban, a Derzsi utcában, az egyik üzem telephelyén.

Nincs veszélyben a lakosság

Az eseményeket követően lapunkat arról tájékoztatta Nyírbátor polgármestere, Máté Antal, hogy az óvintézkedés nyomán kitelepített emberek hazatérhettek otthonaikba. A polgármester a kora délutáni órákban közösségi portálon is tájékoztatta a lakosságot: „Ma délután a Farmol Hungary Kft. külső raktára gyulladt ki az Ipari parkban. A tüzet a tűzoltók megfékezték, robbanásveszély nincs. Tájékoztatunk továbbá mindenkit, hogy egészségre veszélyes anyag nem jutott a levegőbe! A kitelepítést a környező utcákból és óvodákból kizárólag biztonsági okokból tette meg a katasztrófavédelem, de veszély nem áll fenn. A lakosságnak teendője nincs.”

A lángok egy hajtógázos flakonokat szállító kamion pótkocsijára és egy kisteherautóra is átterjedtek. A nyírbátori, a nyíregyházi, a baktalórántházi, a mátészalkai, a debreceni és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több vízágyúval és vízsugárral több oldalról oltották el a lángokat és a közelben lévő tartályok és épületek védelmét is ellátták.

A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett, de egészségre káros értékeket nem mutattak ki. Az eset során egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett és a tűz oltásának az idején a környező lakóházakból és üzemekből kétezer ötszáz embernek kellett elhagynia átmenetileg az otthonát, vagy a munkahelyét. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés