250 új munkahelyet teremt a fogvatartottak őrzése

Illusztráció
Illusztráció
Csenger – Tömlöc, áristom, sitt, kóter, dutyi, zárka, cella. Csűrhetjük-csavarhatjuk, manapság akár csábító is lehet a fogda. Mármint munkahelyként.

Sokan költöznek haza

Országszerte 2500 munkavállalót toboroz a büntetés-végrehajtás az összesen mintegy 6000 férőhelyet biztosító új börtönökbe. Ezek Békésen, Hevesen, Komádiban, Komlón, Kunmadarason, Ózdon épülnek majd, Szabolcs-Szatmár-Beregben pedig Kemecsén és Csengerben alapozhatnak erre. Az álláshelyek betöltésére elsősorban helyi lakosokat várnak.

– Olyan 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok jelentkezésére számítunk, akik állandó belföldi lakóhellyel, valamint legalább érettségivel rendelkeznek. Tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség az elvárás – közölte Forján Zsolt polgármester, hozzátéve:
– Nálunk 250 új munkahely létesül az ipari parkunk szélén. Tavasszal indul az építkezés, de már most érzékelhető, hogy sokan költöznek haza azért, mert látják a megélhetésük hosszú távú lehetőségét. Egyébként a munkahelyteremtés mellett a beszállítás is vonzó lehet a helyi és környékbeli embereknek.

Sportos beruházások

Csenger neve hallatán a sportbarátoknak manapság elsősorban a futsal villan be.

– Jó látni, hogy mennyire érdekli a szurkolókat a labdarúgásnak ez az ága, én is ott voltam a magyar–román U 21-es meccsen, és remekül szórakoztam. Hamarosan átadjuk a műfüves labdarúgópályánkat, a centerpálya is megújult, épül az uszoda, és bízunk a szabadidős kondiparkra beadott pályázatunk pozitív elbírálásában. Az egészséges életmódra nevelésre kiemelt figyelmet fordítunk a jövőben is.

Kitörési lehetőségek

Még májusban Óváriba látogatott dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke és Forján Zsolt, Csenger polgármestere.

– Szó volt róla, hogy út épül Óvári és Csenger között, ezzel könnyebbé válna a közlekedés több térség számára.
– Könnyebben el lehetne jutni Tasnád és Nagykároly környékéről Csengerbe, majd onnan tovább Mátészalkára vagy Fehérgyarmatra, és a környékünkről is gyorsabban lehetne eljutni Szatmár megye több településére. Nemcsak gazdasági és társadalmi, hanem rokoni kapcsolatokat is újra össze tudnának kötni.

– A Partiumból sokan vásároltak ingatlant a térségünkben, de visszajárnak dolgozni. A cél az, hogy városunk kitörjön a zsákjellegű kategorizálásból.

– Ezért is kellenek a munkahelyek, fontos a sportélet fejlesztése, az egészséges életmódra fókuszálás, és mindemellett az itt élők komfortérzetét is növelnénk a járdák, az utak és a csapadékvízelvezető-hálózat felújításával.

KM-LTL

Címkék: , ,hirdetés