30 éve országos dicsőséget szereztek a nyíregyházi tűzoltóknak

30 éve országos dicsőséget szereztek a nyíregyházi tűzoltóknak
© Fotó: Kukucska István
Nyíregyháza – A nyíregyházi tűzoltók történetében kiemelkedő volt az 1988-as év, amikor október hónapban a szabolcsi megyeszékhely tűzmegelőzési szakemberei kivívták első helyezésükkel a tűzoltó szakma országos elismerését.

30 éve rendezték meg a kétfordulós tűzvédelmi vetélkedőt az akkori BM Tűzoltóság Országos Parancsnokságon. A felmenő rendszerű megmérettetésre a megyei versenyek első három helyezettje kerültek be, az 1988. október hó 13-án tartott országos I. Országos Tűzvédelmi Vetélkedő-be, ahol Nyíregyházát Kukucska István, Pernyák Sándor és Kuk János képviselték.

A Budapesten megtartott országos megméretésen két napon át küzdöttek egymással a megyék legjobb tűzvédelmi szakemberei.

A feladatok megoldásához készség szinten kellett ismerni az államigazgatási eljárási törvényt, a tűzvédelmi jogszabályokat valamint az építéssel összefüggő szabályozásokat.

Az első napi fordulót követően az írásbeli feladatok értékelése alapján minden versenyző pontot kapott, amely rangsorolta őket. A második napon a legtöbb pontot összegyűjtött versenyzők közül 10 fő szerzett jogosultságot a döntőben való részvételre.

Itt már különböző elméleti és gyakorlati fordulók sorozatát kellett végrehajtani a szigorú zsűri előtt.

A két napos zárás végén Pernyák Sándor az országos 3. helyezést, Kuk János a 7-ik helyezést, Kukucska István a 12. helyezést érte el.

Az egyéni eredmények összesítése alkotta a csapat értékelés sorrendjét, amelyet összesítésben a fenti összetételű Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei tűzoltóság csapata nyert meg.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –
hirdetés