Sport

2012.11.29. 15:36

Puskás-díj - Neymar, Falcao vagy Stoch?

Sao Paulo, 2012. november 29., csütörtök (MTI) - A címvédő Neymar, a Santos brazil futballistája, Radamel Falcao, az Atlético Madrid kolumbiai csatára, vagy Miroslav Stoch, a Fenerbahce szlovák labdarúgója nyeri el a Puskás-díjat, amely az előző szezon legszebb gólját szerző futballistának jár.

Sao Paulo, 2012. november 29., csütörtök (MTI) - A címvédő Neymar, a Santos brazil futballistája, Radamel Falcao, az Atlético Madrid kolumbiai csatára, vagy Miroslav Stoch, a Fenerbahce szlovák labdarúgója nyeri el a Puskás-díjat, amely az előző szezon legszebb gólját szerző futballistának jár. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) csütörtökön hozta nyilvánosságra az internetes szavazás három "kedvencét".

Neymar március 7-én az Internacional elleni Libertadores Kupa-mérkőzésen szerzett találatával került be a legjobbak közé, a válogatott támadó saját térfeléről megindulva, gyakorlatilag az ellenfél összes védőjét kicselezve talált a kapuba.

Falcao május 19-én az América de Cali elleni barátságos mérkőzésen rúgott felejthetetlen gólt: a csatár egy jobb oldalról érkező szögletet parádés ollózó mozdulattal bombázott a kapuba.

Hasonló találatot jegyzet Stoch is március 3-án a Genclerbirligi elleni bajnokin, igaz, ő a szintén jobbról érkező szögletet csak kapásból juttatta a hálóba.

Joseph Blatter, a FIFA elnöke 2009. október 20-án, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián jelentette be, hogy a FIFA Puskás-díjat alapít, mellyel az év legszebb góljának szerzőjét jutalmazza. A díjnyertes gólról internetes szavazás dönt, a győztes minden évben a FIFA "Év játékosa" gálán veheti át a díjat. Elsőként Cristiano Ronaldo kapta meg a trófeát 2009-ben, a Manchester United színeiben szerzett találatáért.

A portugál csatár Puskás Ferenc özvegyétől vehette át az elismerést. Két éve Hamit Altintop győzött, aki a török válogatottban hatalmas gólt lőtt a Kazahsztán elleni Eb-selejtezőn, míg tavaly Neymar diadalmaskodott egy fantasztikus cselsorozatot követő találattal.

A három jelölt között most újabb voksolás következik, a szavazást január 7-én zárják le, s aznap, a FIFA-Aranylabda díjátadó gáláján, Zürichben derül fény a győztes kilétére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!