360 fokos videó: Ahol a természet és az ember találkozik – A cégénydányádi Kölcsey-Kende Kastély

360 fokos videó: Ahol a természet és az ember találkozik – A cégénydányádi Kölcsey-Kende Kastély
© Illusztráció: KM-archív
Cégénydányád – A hirek360.hu stábja ezúttal a több mint 180 éves cégénydányádi Kölcsey-Kende-kastélyban járt.

Megtudtuk: 1833-ban készült el az ingatlan központi része, majd folyamatosan építettek hozzá. A 1900-as évek második felében úttörőtábor, általános iskola és gyermekotthon is működött benne. Az épületet 2004-ben a megyei önkormányzattól megvásárolta a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága.

Így éltek ők

Két éve lehetőség nyílt a műemléki védelem alatt álló épület felújítására, a beruházás 560 millió forintból valósult meg. A kastélyban négy állandó kiállítás várja a látogatókat. A családtörténeti tárlat a Kölcseyek és a Kendék viszonyát mutatja be, de láthatóak itt gazdag leletegyüttesek is, amelyek a szatmári térségből kerültek elő.

A szalonban a nemesek mindennapjaiba nyerünk betekintést, itt kapott helyet az a makett is, amely az épület különböző építési fázisait ábrázolja 1833-tól az 1920-ig. A gasztronómiai szobát a térségre jellemző paraszti és a nemesi szakácsművészet eszközeivel rendezték be. A Kölcsey-Kende-kastély a Cégénydányádi park természetvédelmi területen áll.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!
hirdetés